Zonneboiler Rolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Rolde? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze website check jij toepasbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Rolde.

zonneboiler systeem installeren in 9451

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €800.
 • Een alledaags huishouden in Aa en Hunze stookt 1880 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9451
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Rolde vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Rolde! Middels onze vergelijker tref je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Aa en Hunze. Of ga naar kvinl.nl waar je een database treft met professionele installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf vind je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en certificering. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie zorgt voor je watervoorziening en een warme woning. Dit product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Rolde. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Rolde liggen tussen de €2625 en €3600, met montage. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op deze pagina tref jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst check jij voor een paar gevallen de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €115 per jaar (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€55
100 liter2€2.900 – €3.200€80
200 liter2€3.275 – €4.000€135
300 liter3€4.450 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-rolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de informatie verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan de expert een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Rolde (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle systemen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €700 tot wel €1150. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Rolde

 • Spring Solar (HW 200+), vermogen 1085 [KW], €738 subsidie.
 • Orion Solar (1×24 + 2×15 + HSP-500ltr hygiene), vermogen 362 [KW], €2462 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-24 HPC), vermogen 1763 [KW], €1199 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Aa en Hunze een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.aaenhunze.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Rolde aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Rolde!

 • Warmtepomp: genereert energie uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!