Zonneboiler Vredenheim

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Vredenheim? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product wordt gekenmerkt door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van onze tool tref je toepasbare informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Vredenheim.

zonneboiler systeem installeren in 9445

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1100.
 • Een gemiddelde woning in Aa en Hunze gebruikt 1880 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9445
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Vredenheim vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Vredenheim! Geholpen door onze website ontdek je moeiteloos een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Aa en Hunze. Of probeer echteinstallateur.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf ontdek je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van de leidingen wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Bijzonder relevant voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege dalende prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Vredenheim. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Vredenheim zitten gemiddeld tussen €2675 en €3600, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor verschillende gevallen de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €155 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.550€40
100 liter2€2.750 – €3.025€75
200 liter2€3.200 – €3.975€115
300 liter3€4.500 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-vredenheim

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de specificaties aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Met het energieverbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld de inhoud en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen een paar dagen een complete offerte via een zonneboiler monteur in Vredenheim (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle artikelen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €800 tot €1875. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Vredenheim

 • Sonnenkraft (Compact E 300L 3x SCE202-M), vermogen 2357 [KW], €1603 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + SO400), vermogen 3487 [KW], €2371 subsidie.
 • Citrin Solar (SKS-R 825-1 ecoline+4xCS250), vermogen 3305 [KW], €2247 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Aa en Hunze wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.aaenhunze.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Vredenheim aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Vredenheim!

 • De warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!