Zonneboiler Grolloo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Grolloo? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product bestaat uit 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van onze website lees jij bruikbare toelichtingen over een zonneboiler kopen in Grolloo.

zonneboiler systeem installeren in 9444

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1600.
 • Een gemiddeld gezin in Aa en Hunze stookt 1880 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9444
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Grolloo vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Grolloo! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je probleemloos een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Aa en Hunze. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box vind je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na klantervaringen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. De installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Grolloo. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Grolloo liggen tussen de €2950 en €3550, waarbij installatie is inbegrepen. Het product heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt check jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor verschillende situatiesde investering en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €55 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.500€40
100 liter2€2.900 – €3.025€90
200 liter2€3.275 – €3.950€115
300 liter3€4.475 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-grolloo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan adres en contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze info kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Je ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Grolloo (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €475 tot wel €1900. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Grolloo

 • Sonnenkraft (Compact E 300L 2x SCE202-M), vermogen 1379 [KW], €938 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + SO300), vermogen 3473 [KW], €2362 subsidie.
 • DAXX (1x 500 liter met 2×20 buizen), vermogen 3254 [KW], €2213 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Aa en Hunze mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.aaenhunze.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Grolloo aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Grolloo!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie middels de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!