Zonneboiler Schoonloo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Schoonloo? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze tool doorzoek je bruikbare gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Schoonloo.

zonneboiler systeem installeren in 9443

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • De subsidies lopen op tot €1250.
 • Een gemiddelde woning in Aa en Hunze gebruikt 1880 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9443
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Schoonloo vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Schoonloo! Met behulp van deze pagina vind je moeiteloos een geschikte installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Aa en Hunze. Of bezoek kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven in de regio. Verderop check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Denk aan KviNL, Zonnekeur, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is toepasbaar voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Bovenal relevant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Schoonloo. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In december 2023 zijn er oplossingen een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Schoonloo vinden we terug ergens tussen de €2500 en €4300, met installatie. Dit milieuvriendelijke product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder check je voor diverse voorbeelden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €150 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.575€40
100 liter2€2.950 – €3.125€95
200 liter2€3.225 – €3.950€145
300 liter3€4.600 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-schoonloo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de informatie toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Middels deze gegevens kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke andere systemen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Schoonloo (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle installaties die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €550 tot €1450. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Schoonloo

 • Sonnenkraft (Compact E 200L 2x SCE202-M), vermogen 1370 [KW], €932 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + SO200), vermogen 3434 [KW], €2335 subsidie.
 • Cosmo (COSMO Solarpakket CFK252 10/400IB), vermogen 3285 [KW], €2234 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Aa en Hunze een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.aaenhunze.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Schoonloo aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Schoonloo!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!