Zonneboiler Witteveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Witteveen? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. D.m.v. onze vergelijker lees je handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Witteveen.

zonneboiler systeem installeren in 9439

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • De subsidies lopen op tot €900.
 • Een gemiddeld gezin in Midden-Drenthe verbruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9439
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Witteveen vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Witteveen! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je snel een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Midden-Drenthe. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met competente installateurs uit de buurt. Hieronder ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op recensies en certificaten en keurmerken. Bekijk eens VCA, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker toepasbaar op grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Dankzij lage winkelprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Witteveen. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Witteveen schommelen tussen de €2775 en €3100, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, het volume van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op onze website vind je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor velerlei mogelijkheden de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €100 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€60
100 liter2€2.750 – €3.175€90
200 liter2€3.150 – €3.975€135
300 liter3€4.600 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-witteveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten we naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om te weten hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze info kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke andere systemen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Witteveen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle systemen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €850 tot €1575. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Witteveen

 • Sonnenkraft (Compact E 300L 3x SkR 500), vermogen 2736 [KW], €1860 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 5 m2-Oeg HSP1 1000), vermogen 1587 [KW], €1079 subsidie.
 • Techneco (Loria-solar 500L/3,2 m2), vermogen 1440 [KW], €979 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Midden-Drenthe wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.middendrenthe.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Witteveen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Witteveen!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!