Zonneboiler Bruntinge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Bruntinge? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl bekijk je actuele adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Bruntinge.

zonneboiler systeem installeren in 9435

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1300.
 • Een alledaags gezin in Midden-Drenthe gebruikt 1670 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9435
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Bruntinge vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Bruntinge! Door middel van onze website achterhaal je zonder problemen een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Midden-Drenthe. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand tref je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om reviews en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Het systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Bruntinge. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Bruntinge variëren tussen €2500 en €3250, inclusief plaatsing. Het systeem gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de omvang vaneen warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor een variatie aan scenario’sde geschatte prijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €160 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.575€40
100 liter2€2.800 – €3.150€85
200 liter2€3.250 – €4.000€115
300 liter3€4.550 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-bruntinge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze informatie kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld de omvang en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. U krijgt snel een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Bruntinge (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is 2 jaar geleden verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €575 tot wel €1550. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bruntinge

 • 123-Kaminofen (2CPC24+TS-SS 500), vermogen 3393 [KW], €2307 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 3-30HeatPipeCollector), vermogen 3851 [KW], €2619 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 4,8m²-HSP1-300A+), vermogen 1783 [KW], €1212 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Midden-Drenthe mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.middendrenthe.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Bruntinge aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Bruntinge!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met bijv. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!