Zonneboiler Zwiggelte

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Zwiggelte? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels de zonneboiler-vergelijker check jij samengestelde adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Zwiggelte.

zonneboiler systeem installeren in 9433

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1350.
 • Een gemiddeld gezin in Midden-Drenthe verbruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9433
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Zwiggelte vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Zwiggelte! Door middel van onze tool ontdek je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Midden-Drenthe. Of check Qbis.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product voorziet in het warme water en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie springt de CV-brander bij. In de basis toepasbaar op grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Zwiggelte. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De verwachte kosten zonneboiler Zwiggelte schommelen tussen de €2975 en €4100, met installatie. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor verscheide omstandigheden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €100 op jaarbasis (gasprijs februari 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.500€65
100 liter2€2.900 – €3.200€85
200 liter2€3.100 – €3.875€135
300 liter3€4.575 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-zwiggelte

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het helder naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze gegevens kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de grootte en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Zwiggelte (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle types die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €500 tot €1225. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zwiggelte

 • 123-Kaminofen (1CPC18+TS-S 200L), vermogen 1671 [KW], €1136 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24CPC met spiegel), vermogen 3531 [KW], €2401 subsidie.
 • DAXX (1×20 + 300L tank uit PASHW010 300LD(E)), vermogen 1741 [KW], €1184 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Midden-Drenthe soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.middendrenthe.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Zwiggelte aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Zwiggelte!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!