Zonneboiler Smilde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Smilde? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt opgebouwd door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze vergelijker tref jij veelzijdige aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Smilde.

zonneboiler systeem installeren in 9422

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1600.
 • Een gemiddeld huishouden in Midden-Drenthe stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9422
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Smilde vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Smilde! Aan de hand van deze website achterhaal je moeiteloos een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Midden-Drenthe. Of klik door naar Qbis.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna achterhaal je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit duurzame product wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Smilde. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Smilde schommelen tussen de €2550 en €4100, inclusief installeren. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, het volume van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website lees jij hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor meerdere gevallen de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €135 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.500€50
100 liter2€2.825 – €3.125€85
200 liter2€3.100 – €3.800€140
300 liter3€4.600 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-smilde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Door het verbruik kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Smilde (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie werd jaren geleden verbreed. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €625 tot wel €1300. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Smilde

 • 2-improve energy (500CS2ww3xpro18), vermogen 3579 [KW], €2434 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 3-24HeatPipeCollector), vermogen 3665 [KW], €2492 subsidie.
 • UseAllEnergy (UseAllEnergy 6x200x3), vermogen 1315 [KW], €1194 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Midden-Drenthe een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.middendrenthe.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Smilde aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Smilde!

 • De warmtepomp: wint energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!