Zonneboiler Appelscha

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Appelscha? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product kent 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker lees jij praktische informatie aangaande een zonneboiler kopen in Appelscha.

zonneboiler systeem installeren in 9422

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1250.
 • Een standaard woning in Ooststellingwerf verbruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode9422
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Appelscha vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Appelscha! Met behulp van deze website ontdek je snel een geschikte installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Ooststellingwerf. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Verderop achterhaal je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. In de basis aantrekkelijk voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij lage winkelprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Appelscha. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De recente kosten zonneboiler Appelscha zitten gemiddeld tussen €2775 en €3950, met installatie inclusief. Het systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Hierna vind je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor een variatie aan situatiesde kosten en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €160 per jaar (gasprijzen september 2023). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.575€70
100 liter2€2.800 – €3.100€95
200 liter2€3.125 – €3.875€115
300 liter3€4.425 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-appelscha

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Via deze statistieken kan de expert een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan de grootte en staat van isolatie. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Appelscha (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle installaties die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €500 tot wel €1350. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Appelscha

 • 2-improve energy (500CS2ww2xpro24), vermogen 3492 [KW], €2375 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24HeatPipeCollector), vermogen 2258 [KW], €1535 subsidie.
 • DAXX (DAXX-warmte 1×15 & 300L), vermogen 1410 [KW], €959 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Ooststellingwerf mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.ooststellingwerf.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Appelscha aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Appelscha!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!