Zonneboiler Ooststellingwerf

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Ooststellingwerf? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij de zonneboiler-vergelijker bekijk je uitgebreide informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Ooststellingwerf.

zonneboiler systeem installeren in 8434

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een gemiddeld gezin in Ooststellingwerf verbruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €150 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8434
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Ooststellingwerf vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Ooststellingwerf! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl vind je moeiteloos een goede installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Ooststellingwerf. Of check Qbis.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand vind je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Deze duurzame installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval is de CV-brander nodig. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Ooststellingwerf. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard is er nog het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Ooststellingwerf variëren tussen €2825 en €3400, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina tref je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor meerdere voorbeelden de kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €130 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.525€65
100 liter2€2.900 – €3.200€90
200 liter2€3.200 – €3.900€110
300 liter3€4.500 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-ooststellingwerf

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het helder naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Middels deze statistieken kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en de mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Je ontvangt zeer binnenkort een complete offerte van een zonneboiler monteur in Ooststellingwerf (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €475 tot wel €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ooststellingwerf

 • Green energy (San & CV 500 – 48), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC48 400L CV + Tap), vermogen 3215 [KW], €2186 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc9 cpc21 cpc 30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3204 [KW], €2179 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie levert de gemeente Ooststellingwerf een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.ooststellingwerf.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Ooststellingwerf aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Ooststellingwerf!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente