Zonneboiler Oldeberkoop

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Oldeberkoop? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl check je actuele informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Oldeberkoop.

zonneboiler systeem installeren in 8421

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1750.
 • Een gemiddeld gezin in Ooststellingwerf stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €105 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8421
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Oldeberkoop vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Oldeberkoop! D.m.v. onze tool vind je probleemloos een competente installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Ooststellingwerf. Of probeer echteinstallateur.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. In de volgende paragraaf tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product regelt heet water in huis en een warme woning. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Oldeberkoop. Deze oplossing is goed te combineren met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Oldeberkoop liggen tussen de €2850 en €4100, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op onze website tref je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor meerdere mogelijkheden de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €115 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.700€70
100 liter2€2.750 – €3.075€75
200 liter2€3.225 – €3.950€115
300 liter3€4.425 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-oldeberkoop

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Via het verbruik kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Er volgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oldeberkoop (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €900 tot €1700. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oldeberkoop

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 3-24 HPC), vermogen 3640 [KW], €2475 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 2-200), vermogen 1480 [KW], €1006 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (2x Zeus CPC 30 + 1x HSSFHM 600 WT2), vermogen 3319 [KW], €2257 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Ooststellingwerf een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.ooststellingwerf.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Oldeberkoop aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Oldeberkoop!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!