Zonneboiler Bontebok

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Bontebok? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door 2 aspecten: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker check je toepasbare info aangaande een zonneboiler kopen in Bontebok.

zonneboiler systeem installeren in 8415

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1600.
 • Een gemiddeld huishouden in Heerenveen stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8415
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Bontebok vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Bontebok! Via de zonneboiler-vergelijker bekijk je snel een professionele installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Heerenveen. Of check Qbis.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product draagt zorg voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Het systeem houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Bontebok. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Bontebok liggen tussen de €2850 en €3850, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. In het volgende kopje vind jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna lees jij voor een aantal omstandigheden de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €100 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.575€60
100 liter2€2.775 – €3.125€90
200 liter2€3.125 – €3.825€130
300 liter3€4.575 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-bontebok

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze info kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Jij ontvangt snel een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Bontebok (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie werd jaren geleden verhoogd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle apparaten die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €525 tot wel €1850. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bontebok

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3499 [KW], €2379 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 2-150), vermogen 1474 [KW], €1002 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 300STDC1wwPro24 – 2IE Tap 300STDC1wwPro24), vermogen 2003 [KW], €1362 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Heerenveen een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.heerenveen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Bontebok aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Bontebok!

 • Warmtepomp: genereert warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!