Zonneboiler Oudehorne

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Oudehorne? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker ontdek je veelzijdige toelichtingen over een zonneboiler kopen in Oudehorne.

zonneboiler systeem installeren in 8414

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1500.
 • Een gemiddeld huishouden in Heerenveen verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8414
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Oudehorne vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Oudehorne! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker ontdek je simpel en snel een vakbekwame installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Heerenveen. Of benader de website kvinl.nl waar je een database treft met ervaren installateurs uit jouw provincie. Hierna achterhaal jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en eventuele keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. Met name relevant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lagere prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Oudehorne. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In september 2022 zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Oudehorne schommelen tussen de €2500 en €4500, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, het volume van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Hierna ontdek je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor verscheide voorbeelden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €75 per jaar (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.550€45
100 liter2€2.825 – €3.150€85
200 liter2€3.200 – €3.925€120
300 liter3€4.575 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-oudehorne

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze info kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke andere systemen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt zeer binnenkort een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oudehorne (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze werd in 2017 verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €650 tot wel €1475. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Oudehorne

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 1997 [KW], €1358 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 1-150), vermogen 954 [KW], €649 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 200STDC1wwPro24 – 2IE Tap 200STDC1wwPro24), vermogen 1972 [KW], €1341 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Heerenveen een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.heerenveen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Oudehorne aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oudehorne!

 • Warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!