Zonneboiler Terwispel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Terwispel? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina ontdek je actuele informatie aangaande een zonneboiler kopen in Terwispel.

zonneboiler systeem installeren in 8407

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een gemiddeld huishouden in Opsterland gebruikt 1580 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8407
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Terwispel vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Terwispel! Door middel van deze pagina achterhaal je simpel en snel een competente installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Opsterland. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna bekijk je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op recensies en eventuele keurmerken. Onder andere KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Deze installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk relevant voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Terwispel. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder hebben we nog het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Terwispel vinden we terug ergens tussen de €2925 en €3600, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Verderop vind jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor verschillende mogelijkheden de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €75 per jaar (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.575€70
100 liter2€2.800 – €3.000€105
200 liter2€3.150 – €3.825€130
300 liter3€4.475 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-terwispel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten we naar wie verdere info verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Door het verbruik kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de omvang en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Terwispel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is recent verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle systemen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €800 tot €1825. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Terwispel

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 3-24 HPC), vermogen 3614 [KW], €2458 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 3-300), vermogen 2400 [KW], €1632 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 150AXHE1wwPro12 – 2IE Tap 150AXHE1wwPro12), vermogen 1114 [KW], €758 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Opsterland soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.opsterland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Terwispel aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Terwispel!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!