Zonneboiler Gorredijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Gorredijk? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem kent 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker bekijk jij praktische toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Gorredijk.

zonneboiler systeem installeren in 8401

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1650.
 • Een alledaags gezin in Opsterland stookt 1580 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €80 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8401
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Gorredijk vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Gorredijk! Door middel van de zonneboiler-vergelijker ontdek je eenvoudig een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Opsterland. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor informatie over geschikte installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf check jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en een warme woning. Dit systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Gorredijk. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Gorredijk schommelen tussen de €2800 en €4050, waarbij installatie is inbegrepen. Het product hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op deze pagina bekijk je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor meerdere situatiesde kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €70 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€70
100 liter2€2.950 – €3.000€85
200 liter2€3.100 – €3.850€125
300 liter3€4.600 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-gorredijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het helder naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Middels het energieverbruik kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Het betreft de grootte en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke andere systemen beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Gorredijk (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €400 tot wel €1550. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gorredijk

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-30 HPC), vermogen 1960 [KW], €1333 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 1-150), vermogen 879 [KW], €598 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 10m²-HSP1 800A+), vermogen 3566 [KW], €2425 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Opsterland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.opsterland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Gorredijk aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Gorredijk!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!