Zonneboiler De Blesse

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in De Blesse? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via deze pagina lees jij veelzijdige raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in De Blesse.

zonneboiler systeem installeren in 8397

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €950.
 • Een alledaags gezin in Weststellingwerf stookt 1590 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €115 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8397
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in De Blesse vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in De Blesse! Aan de hand van deze website vind je eenvoudig een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Weststellingwerf. Of benader Qbis.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven in de regio. Bijgaand bekijk je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem is geschikt voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk aantrekkelijk voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in De Blesse. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er systemen met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler De Blesse komen gemiddeld uit tussen €2500 en €4300, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op deze pagina bekijk jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor enkele situatiesde investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €165 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€40
100 liter2€2.950 – €3.100€90
200 liter2€3.300 – €3.900€135
300 liter3€4.550 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-de-blesse

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Via het energieverbruik kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Denk aan de omvang en de isolatiewaarden. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Je krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in De Blesse (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €900 tot wel €1775. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in De Blesse

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 6 personen – 500L 4-24 HPC), vermogen 3904 [KW], €2655 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 400-50), vermogen 3459 [KW], €2352 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-HSP1 1000A+), vermogen 3403 [KW], €2314 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Weststellingwerf een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.weststellingwerf.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte De Blesse aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in De Blesse!

 • Een warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!