Zonneboiler Vinkega

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Vinkega? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via onze tool bekijk jij accurate details m.b.t. een zonneboiler kopen in Vinkega.

zonneboiler systeem installeren in 8393

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1500.
 • Een gemiddeld huishouden in Weststellingwerf verbruikt 1590 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Oftewel, een forse besparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8393
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Vinkega vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Vinkega! Geholpen door deze pagina bekijk je probleemloos een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Weststellingwerf. Of klik door naar de website Qbis.nl voor een schema met goede installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box vind jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met referenties en relevante keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. In de eerste plaats interessant voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Vinkega. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Vinkega fluctueren tussen de €2825 en €3850, met monteren & installeren. De installatie hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor meerdere voorbeeldsituaties de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €90 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.650€45
100 liter2€2.825 – €3.175€75
200 liter2€3.200 – €3.875€115
300 liter3€4.450 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-vinkega

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten we naar wie de productinfo verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel elektra & gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze statistieken kan de installateur een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke andere systemen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt snel een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Vinkega (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze werd jaren geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle systemen die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €925 tot €1125. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Vinkega

 • TISUN (4x PFM-S 2.01m3), vermogen 3066 [KW], €2085 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 300-40), vermogen 3234 [KW], €2199 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 5m²-HSP1 500A+), vermogen 2114 [KW], €1438 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Weststellingwerf soms een extra tegemoetkoming. Zie www.weststellingwerf.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Vinkega aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Vinkega!

 • Warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!