Zonneboiler Boijl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Boijl? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie bestaat uit twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker lees je actuele gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Boijl.

zonneboiler systeem installeren in 8392

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een gemiddeld gezin in Weststellingwerf stookt 1590 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €130 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8392
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Boijl vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Boijl! Dankzij deze pagina vind je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Weststellingwerf. Of surf naar de website Qbis.nl waar je een database treft met geschikte installateurs uit jouw provincie. Hierna vind jij een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na recensies en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Boijl. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook hebben we nog het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Boijl vinden we terug ergens tussen de €2750 en €3100, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Hierna ontdek je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor een variatie aan mogelijkheden de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €65 per jaar (gasprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.600€70
100 liter2€2.750 – €3.075€90
200 liter2€3.225 – €4.000€110
300 liter3€4.575 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-boijl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie de info verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze info kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan leefruimte (m2) en staat van isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke andere systemen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Jij ontvangt snel een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Boijl (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is in 2017 verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €900 tot wel €1800. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Boijl

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 3-24 HPC), vermogen 3674 [KW], €2498 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 200-40), vermogen 3223 [KW], €2192 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 5m²-HSP1 400A+), vermogen 2095 [KW], €1425 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Weststellingwerf wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.weststellingwerf.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Boijl aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Boijl!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!