Zonneboiler Doldersum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Doldersum? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem komt tot stand door 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek je praktische adviezen over een zonneboiler kopen in Doldersum.

zonneboiler systeem installeren in 8386

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1650.
 • Een gemiddelde woning in Westerveld verbruikt 1800 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €80 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8386
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Doldersum vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Doldersum! Aan de hand van onze vergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Westerveld. Of ga naar de website Qbis.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven uit jullie streek. In onderstaande box check jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en eventuele keurmerken. Denk aan Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie zorgt voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Doldersum. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop is er nog het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Doldersum fluctueren tussen de €2700 en €3700, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op onze website vind jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor meerdere gevallen de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €140 per jaar (energieprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.700€60
100 liter2€2.825 – €3.175€105
200 liter2€3.175 – €3.925€130
300 liter3€4.500 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-doldersum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze data kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft de inhoud en de isolatiewaarden. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Doldersum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle systemen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €575 tot €1275. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Doldersum

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-30 HPC), vermogen 3538 [KW], €2406 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 150-24), vermogen 1841 [KW], €1252 subsidie.
 • TechniQ-Energy (TQE-500L-HYG-60HP), vermogen 3078 [KW], €2093 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Westerveld een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.gemeentewesterveld.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Doldersum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Doldersum!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!