Zonneboiler Frederiksoord

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Frederiksoord? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van onze website lees je toepasbare info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Frederiksoord.

zonneboiler systeem installeren in 8382

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €950.
 • Een doorsnee huishouden in Westerveld gebruikt 1800 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8382
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Frederiksoord vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Frederiksoord! Met behulp van onze vergelijker tref je snel een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Westerveld. Of surf naar de website kvinl.nl voor lijstjes met ervaren installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box bekijk jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels de leidingen wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval is de CV-brander nodig. Voornamelijk toepasbaar op bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Frederiksoord. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Frederiksoord variëren tussen €2575 en €3400, met installatie. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. In het volgende kopje check je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor meerdere scenario’sde kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €135 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.525€45
100 liter2€2.875 – €3.150€95
200 liter2€3.125 – €3.975€125
300 liter3€4.500 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-frederiksoord

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door het verbruik kan de vakman een goed advies geven.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Frederiksoord (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recentelijk uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €450 tot wel €1800. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Frederiksoord

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3567 [KW], €2426 subsidie.
 • Sunex (3xAMX2.0 300L), vermogen 2421 [KW], €1646 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2x spectrum cpc 18 + 500 liter hygieneboiler), vermogen 277 [KW], €1884 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Westerveld een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.gemeentewesterveld.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Frederiksoord aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Frederiksoord!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!