Zonneboiler Vledder

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Vledder? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het product komt tot stand door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van de zonneboiler-vergelijker tref jij praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Vledder.

zonneboiler systeem installeren in 8381

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1850.
 • Een gemiddeld huishouden in Westerveld gebruikt 1800 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €150 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8381
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Vledder vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Vledder! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je gemakkelijk een vakbekwame installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Westerveld. Of probeer kvinl.nl voor een overzicht met competente installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan VCA, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is geschikt voor jouw sanitaire water en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Bovenal relevant voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Vledder. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De meest recente kosten zonneboiler Vledder zitten gemiddeld tussen €2800 en €4450, met installatie. Deze installatie kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Verderop tref jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor een variatie aan situatiesde geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €130 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.650€60
100 liter2€2.900 – €3.025€90
200 liter2€3.125 – €3.825€125
300 liter3€4.550 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-vledder

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo komen wij erachter naar wie de informatie verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas en stroomde woning per jaar verbruikt. Door het verbruik kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Denk aan woonoppervlak en staat van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Er volgt snel een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Vledder (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle merken die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €700 tot €1600. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Vledder

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 3-30 HPC), vermogen 3850 [KW], €2618 subsidie.
 • Sunex (2xAMX2.0 200L), vermogen 1424 [KW], €968 subsidie.
 • Zizon (HRS200D/7,5AR Zonnegascombi), vermogen 3076 [KW], €2092 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Westerveld een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.gemeentewesterveld.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Vledder aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Vledder!

 • De warmtepomp: onttrekt energie via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!