Zonneboiler Kuinre

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Kuinre? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee onderdelen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van onze vergelijker check jij samengestelde gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Kuinre.

zonneboiler systeem installeren in 8374

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €950.
 • Een standaard woning in Steenwijkerland stookt 1530 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €140 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8374
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Kuinre vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Kuinre! Middels onze vergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Steenwijkerland. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met erkende installateurs in de regio. Hierna tref je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product regelt je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. In de eerste plaats toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Kuinre. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er constructies met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Kuinre komen gemiddeld uit tussen €2975 en €3900, met installatie. Dit duurzame product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek je voor een aantal voorbeeldsituaties de investering en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €110 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€70
100 liter2€2.750 – €3.000€75
200 liter2€3.125 – €3.875€120
300 liter3€4.400 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-kuinre

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten we naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Door het energieverbruik kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Kuinre (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is recent uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €450 tot €1900. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kuinre

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2051 [KW], €1395 subsidie.
 • Remeha (TzerraSol 390 4C), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.
 • Zizon (CPC Heatpipe 40-ZO300L), vermogen 3252 [KW], €2211 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Steenwijkerland een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.steenwijkerland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Kuinre aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Kuinre!

 • De warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!