Zonneboiler Wetering

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Wetering? Dankzij het zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van onze vergelijker lees je handige toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Wetering.

zonneboiler systeem installeren in 8363

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4900.
 • De subsidies lopen op tot €1300.
 • Een standaard woning in Steenwijkerland gebruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €125 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8363
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Wetering vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Wetering! Door middel van onze tool check je eenvoudig een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Steenwijkerland. Of benader echteinstallateur.nl voor een database met competente installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product draagt zorg voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder toepasbaar op grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Wetering. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast moet je rekening houden met het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Wetering liggen tussen de €2625 en €3050, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. In het volgende kopje bekijk je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een paar voorbeeldsituaties de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €105 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€55
100 liter2€2.775 – €3.050€75
200 liter2€3.225 – €4.000€145
300 liter3€4.400 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-wetering

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de informatie verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze data kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Wetering (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot €1325. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wetering

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 3-30 HPC), vermogen 3865 [KW], €2628 subsidie.
 • Remeha (Hybrid Plus 390 4C + Calenta CW5), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.
 • Zizon (CPC Heatpipe 20-ZO200L), vermogen 1769 [KW], €1203 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOlevert de gemeente Steenwijkerland een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.steenwijkerland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Wetering aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Wetering!

 • Een warmtepomp: genereert warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!