Zonneboiler Blokzijl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Blokzijl? Middels een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze pagina check jij waardevolle gegevens over een zonneboiler kopen in Blokzijl.

zonneboiler systeem installeren in 8356

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1900.
 • Een gemiddeld gezin in Steenwijkerland verbruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €65 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8356
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Blokzijl vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Blokzijl! Geholpen door deze website achterhaal je probleemloos een goede installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Steenwijkerland. Of benader echteinstallateur.nl voor een schema met goede installateurs uit de buurt. Verderop tref je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan springt de CV-brander bij. In de eerste plaats aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Blokzijl. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk is er nog het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Blokzijl liggen tussen de €2625 en €3100, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Hierna bekijk je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor verschillende omstandigheden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €140 per jaar (energieprijzen september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.675€45
100 liter2€2.800 – €3.025€75
200 liter2€3.225 – €3.850€110
300 liter3€4.425 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-blokzijl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de omvang en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Blokzijl (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit werd in 2017 verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle types die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €950 tot €1625. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Blokzijl

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 4-24 HPC), vermogen 3904 [KW], €2655 subsidie.
 • Remeha (TzerraSol 390 3C), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.
 • Zizon (Blue 2-S150L), vermogen 1741 [KW], €1184 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Steenwijkerland een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.steenwijkerland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Blokzijl aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Blokzijl!

 • De warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!