Zonneboiler Eesveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Eesveen? Middels een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 toepassingen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind je bruikbare gegevens over een zonneboiler kopen in Eesveen.

zonneboiler systeem installeren in 8347

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1400.
 • Een alledaags gezin in Steenwijkerland verbruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €120 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8347
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Eesveen vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Eesveen! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker tref je gemakkelijk een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Steenwijkerland. Of ga naar de website Qbis.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. Hieronder check jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product wordt gebruikt voor je watervoorziening en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Vooral aantrekkelijk voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Eesveen. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Eesveen vinden we terug ergens tussen de €2625 en €4350, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Hierna vind je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor diverse gevallen de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €55 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€55
100 liter2€2.750 – €3.025€80
200 liter2€3.175 – €3.950€135
300 liter3€4.525 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-eesveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het energieverbruik kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Eesveen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is recent uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle installaties die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €650 tot €1600. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eesveen

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-30 HPC), vermogen 3587 [KW], €2439 subsidie.
 • Remeha (Solar Plus 690 4C + Calenta CW5), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1K.500), vermogen 3667 [KW], €2494 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Steenwijkerland een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.steenwijkerland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Eesveen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Eesveen!

 • Een warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!