Zonneboiler Onna

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Onna? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product kent twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je actuele aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Onna.

zonneboiler systeem installeren in 8344

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1700.
 • Een gemiddelde woning in Steenwijkerland verbruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8344
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Onna vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Onna! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker vind je gemakkelijk een erkende installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Steenwijkerland. Of check de website Qbis.nl voor informatie over goede installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf ontdek jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem zorgt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Vooral relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Onna. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Onna zitten gemiddeld tussen €2450 en €3050, met montage. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffervat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna check je voor verscheide situatiesde kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €160 per jaar (energieprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.625€65
100 liter2€2.900 – €3.000€100
200 liter2€3.100 – €3.800€110
300 liter3€4.525 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-onna

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten we naar wie de specificaties verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn de omvang en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen een paar dagen een complete offerte van een zonneboiler monteur in Onna (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €475 tot wel €1575. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Onna

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3621 [KW], €2462 subsidie.
 • Remeha (Tzerra HP 690 5C), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26P x3-EHS(H)(X)(B)16P50(**) DL), vermogen 305 [KW], €2374 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Steenwijkerland mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.steenwijkerland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Onna aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Onna!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte middels de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!