Zonneboiler Nederland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Nederland? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem kent 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij deze website doorzoek je praktische info m.b.t. een zonneboiler kopen in Nederland.

zonneboiler systeem installeren in 8362

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3700.
 • De subsidies lopen op tot €1100.
 • Een gemiddeld huishouden in Steenwijkerland gebruikt 1530 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8362
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Nederland vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Nederland! Met behulp van onze vergelijker achterhaal je simpel en snel een goede installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Steenwijkerland. Of check de website kvinl.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven in de regio. Hieronder bekijk je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld KviNL, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem regelt heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit product houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral relevant voor grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Nederland. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Nederland liggen tussen de €2975 en €3000, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Op onze website tref je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor enkele situatiesde geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €90 per jaar (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.650€40
100 liter2€2.750 – €3.200€75
200 liter2€3.150 – €3.925€125
300 liter3€4.475 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-nederland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van het energieverbruik kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Nederland (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €575 tot €1225. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nederland

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 3-24 HPC), vermogen 3716 [KW], €2527 subsidie.
 • Remeha (TzerraSol 690 5C), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.
 • Zizon (CPC Heatpipe 10-S150L), vermogen 1009 [KW], €686 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente Steenwijkerland een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.steenwijkerland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Nederland aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Nederland!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!