Zonneboiler Westerveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Westerveld? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker vind jij praktische details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Westerveld.

zonneboiler systeem installeren in 8437

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €700.
 • Een alledaags gezin in Westerveld stookt 1800 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €55 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Westerveld vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Westerveld! Aan de hand van deze pagina vind je gemakkelijk een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Westerveld. Of surf naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met competente installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Bijzonder toegepast door grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Westerveld. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk is er nog een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Westerveld fluctueren tussen de €2475 en €3450, inclusief installeren. Het product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Hierna bekijk je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor een aantal mogelijkheden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €105 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.650€40
100 liter2€2.800 – €3.125€80
200 liter2€3.225 – €3.875€110
300 liter3€4.475 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-westerveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de info aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze data kan de vakman een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. U krijgt zeer binnenkort een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Westerveld (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €575 tot €1125. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Westerveld

 • HONE (HONE plus 210L 3-SP501), vermogen 1566 [KW], €1065 subsidie.
 • Remeha (Tzerra HP 690 5C), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus2 cpc30 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3159 [KW], €2148 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Westerveld een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.gemeentewesterveld.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Westerveld aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Westerveld!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente