Zonneboiler Darp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Darp? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via onze vergelijker doorzoek jij actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Darp.

zonneboiler systeem installeren in 7973

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een gemiddeld gezin in Westerveld stookt 1800 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7973
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Darp vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Darp! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker vind je gemakkelijk een erkende installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Westerveld. Of klik door naar kvinl.nl voor informatie over erkende installateurs uit jullie streek. Bijgaand achterhaal jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en relevante keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels de leidingen gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem zorgt voor heet water in huis en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. Zeker toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Darp. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Darp vinden we terug ergens tussen de €2550 en €4250, inclusief installeren. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website bekijk je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna vind je voor verscheide voorbeelden de kostprijzen en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €155 per jaar (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.625€45
100 liter2€2.925 – €3.000€80
200 liter2€3.175 – €3.825€145
300 liter3€4.525 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-darp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het helder naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan de specialist een goed advies geven.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Darp (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €875 tot €1825. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Darp

 • Segno-Membro (3xBHP20+500LH), vermogen 3428 [KW], €2331 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 300L 3x SCE202-M), vermogen 2357 [KW], €1603 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + SO300), vermogen 3473 [KW], €2362 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Westerveld een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.gemeentewesterveld.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Darp aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Darp!

 • De warmtepomp: wint energie uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met bijv. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!