Zonneboiler Ansen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Ansen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via onze tool lees jij toepasbare toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Ansen.

zonneboiler systeem installeren in 7964

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €950.
 • Een gemiddeld huishouden in Westerveld stookt 1800 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €70 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7964
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Ansen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Ansen! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker bekijk je gemakkelijk een goede installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Westerveld. Of check de website kvinl.nl voor een database met eerlijke installateurs uit de gemeente. Hieronder ontdek jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is toepasbaar voor heet water in huis en een warme woning. Dit product behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan is de CV-brander nodig. Zeker toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Door beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ansen. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens hebben we nog het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In september 2023 zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Ansen variëren tussen €2425 en €3650, inclusief installeren. De installatie kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor een paar scenario’sde aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €75 per jaar (gasprijzen september 2023). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.650€50
100 liter2€2.800 – €3.175€100
200 liter2€3.225 – €3.900€125
300 liter3€4.500 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-ansen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door het energieverbruik kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Het betreft de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Er volgt zeer binnenkort een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Ansen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling werd jaren geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle merken die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €475 tot €1125. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ansen

 • Segno-Membro (2xBHP15+300L), vermogen 1769 [KW], €1203 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 200L 1x SCE202-M), vermogen 870 [KW], €592 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler Fresh1000+4xCS550), vermogen 2934 [KW], €1995 subsidie.

Naast de subsidie van het RVObiedt de gemeente Westerveld een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.gemeentewesterveld.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Ansen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Ansen!

 • Warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!