Zonneboiler Veeningen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Veeningen? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van onze website tref je toepasbare aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Veeningen.

zonneboiler systeem installeren in 7958

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1650.
 • Een doorsnee gezin in De Wolden gebruikt 1830 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €100 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7958
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Een zonneboiler installateur in Veeningen vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Veeningen! Aan de hand van onze tool ontdek je snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente De Wolden. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een schema met competente installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Het product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Veeningen. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er systemen met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Veeningen liggen tussen de €2825 en €4100, inclusief installeren. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op onze website ontdek jij hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor verscheide voorbeeldsituaties de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €145 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€70
100 liter2€2.750 – €3.150€80
200 liter2€3.275 – €3.800€130
300 liter3€4.450 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-veeningen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Op basis van deze data kan de installateur een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn aantal kamers en de mate van isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. U ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Veeningen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is twee jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €950 tot wel €1425. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Veeningen

 • 2-improve energy (2IE Tap/CV 300CS 2ww 3xPro18), vermogen 3559 [KW], €2420 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 200L 1x SkR 500), vermogen 1073 [KW], €730 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 3-30HeatPipeCollector), vermogen 3851 [KW], €2619 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente De Wolden soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.dewolden.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Veeningen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Veeningen!

 • Warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!