Zonneboiler Rogat

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Rogat? Middels een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door onze tool bekijk je uitgebreide adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Rogat.

zonneboiler systeem installeren in 7949

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1750.
 • Een gemiddeld gezin in Meppel verbruikt 1350 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €95 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7949
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Rogat vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Rogat! Aan de hand van onze tool check je eenvoudig een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Meppel. Of check kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs uit jullie streek. Onderstaand bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie kan benut worden voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis toegepast door grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die veel warm water gebruiken. Door scherpe prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Rogat. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop hebben we nog het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Rogat liggen tussen de €2425 en €4200, met installatie. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief kan men berekenen met het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor meerdere voorbeelden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €85 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.525€50
100 liter2€2.950 – €3.000€85
200 liter2€3.275 – €3.950€125
300 liter3€4.600 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-rogat

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor komen wij erachter naar wie de specificaties verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Via deze info kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Rogat (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is recent verbreed. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €575 tot €1575. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Rogat

 • PLEION (TRIO RAY – 800 – 4 RAY10), vermogen 2622 [KW], €1783 subsidie.
 • Cosmo (Solarpakket 4/251/600), vermogen 3006 [KW], €2044 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-30HeatPipeCollector), vermogen 3502 [KW], €2381 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Meppel een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.meppel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Rogat aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Rogat!

 • Warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!