Zonneboiler Nieuw-Balinge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Nieuw-Balinge? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via onze vergelijker bekijk jij waardevolle adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Nieuw-Balinge.

zonneboiler systeem installeren in 7938

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €700.
 • Een doorsnee huishouden in Midden-Drenthe gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €100 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode7938
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Nieuw-Balinge vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Nieuw-Balinge! Aan de hand van onze tool vind je snel een erkende installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Midden-Drenthe. Of surf naar kvinl.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder vind jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook reviews en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit product behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk aantrekkelijk voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lagere prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Nieuw-Balinge. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Nieuw-Balinge vinden we terug ergens tussen de €2925 en €4000, inclusief installeren. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Verderop ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor een paar voorbeelden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €55 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€40
100 liter2€2.950 – €3.100€95
200 liter2€3.175 – €3.925€120
300 liter3€4.400 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-nieuw-balinge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze informatie kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Interessant is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Nieuw-Balinge (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recentelijk verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle systemen die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot €1900. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuw-Balinge

 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 1000 – 5 ECLIPSE), vermogen 277 [KW], €1884 subsidie.
 • 2-improve energy (500CS2ww3xpro18), vermogen 3579 [KW], €2434 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24HeatPipeCollector), vermogen 2258 [KW], €1535 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Midden-Drenthe een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.middendrenthe.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Nieuw-Balinge aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Nieuw-Balinge!

 • Warmtepomp: ontneemt energie middels de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!