Zonneboiler Nieuwlande

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Nieuwlande? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit 2 toepassingen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van onze tool check jij actuele adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Nieuwlande.

zonneboiler systeem installeren in 7929

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1250.
 • Een standaard woning in Coevorden gebruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7929
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwlande vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Nieuwlande! D.m.v. onze vergelijker vind je verrassend eenvoudig een competente installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Coevorden. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met erkende installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand bekijk je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en certificering. Zoals bijv. Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Via het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor heet water in huis en een warme woning. Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Nieuwlande. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Nieuwlande schommelen tussen de €2800 en €4350, met montage. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt vind je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek je voor verschillende mogelijkheden de investering en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €180 per jaar (gasprijzen september 2023). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.550€50
100 liter2€2.825 – €3.100€90
200 liter2€3.250 – €3.825€125
300 liter3€4.600 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-nieuwlande

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit en gas het huis per jaar nodig heeft. Met het energieverbruik kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en staat van isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. U krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Nieuwlande (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle artikelen die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €450 tot €1050. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuwlande

 • PLEION (ECO DUO RAY – 1000 – 5 XRAY10), vermogen 2814 [KW], €1914 subsidie.
 • 2-improve energy (400CS2ww2xpro18), vermogen 3178 [KW], €2161 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 3-24HeatPipeCollector), vermogen 367 [KW], €2496 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Coevorden soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.coevorden.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Nieuwlande aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Nieuwlande!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!