Zonneboiler Nieuwlande

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Nieuwlande? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door onze tool lees je handige info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Nieuwlande.

zonneboiler systeem installeren in 7918

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1200.
 • Een gemiddelde woning in Hoogeveen verbruikt 1460 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €70 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7918
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwlande vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Nieuwlande! Met behulp van onze tool ontdek je eenvoudig een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Hoogeveen. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs uit jullie streek. Verderop vind je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en certificering. Bijvoorbeeld KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem kan benut worden voor het warme water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Bijzonder toepasbaar op grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Vanwege aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Nieuwlande. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Nieuwlande variëren tussen €2750 en €4250, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop ontdek jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor verscheide situatiesde geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €100 per jaar (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€70
100 liter2€2.875 – €3.100€90
200 liter2€3.250 – €3.925€135
300 liter3€4.550 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-nieuwlande

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Door deze statistieken kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Het betreft aantal kamers en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt z.s.m. een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Nieuwlande (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is 2 jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle systemen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €925 tot wel €1100. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Nieuwlande

 • PLEION (ECO DUO RAY – 600 – 3 XRAY10), vermogen 2232 [KW], €1518 subsidie.
 • 2-improve energy (300CS2ww2xpro18), vermogen 3149 [KW], €2141 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 3-30HeatPipeCollector), vermogen 382 [KW], €2598 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Hoogeveen soms een extra tegemoetkoming. Check www.hoogeveen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Nieuwlande aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Nieuwlande!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!