Zonneboiler Nieuweroord

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Nieuweroord? Via een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij uitgebreide gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Nieuweroord.

zonneboiler systeem installeren in 7911

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een standaard woning in Hoogeveen gebruikt 1460 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7911
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Nieuweroord vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Nieuweroord! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je probleemloos een goede installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Hoogeveen. Of benader de website echteinstallateur.nl voor informatie over eerlijke installateurs in de buurt. Hieronder check jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op referenties en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Dit product bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment is de CV-brander nodig. Met name toepasbaar op grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een grote vraag naar warm water. Omwille van beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Nieuweroord. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De huidige kosten zonneboiler Nieuweroord liggen tussen de €2575 en €3450, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, het volume van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een paar voorbeelden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €160 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.700€50
100 liter2€2.950 – €3.100€90
200 liter2€3.250 – €3.975€135
300 liter3€4.600 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-nieuweroord

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de productinfo verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Denk aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Relevant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Nieuweroord (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze werd jaren geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €750 tot €1150. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Nieuweroord

 • Solar2all (TS60/300/PWM), vermogen 2350 [KW], €1598 subsidie.
 • 2-improve energy (300AXHE1wwpro18), vermogen 1688 [KW], €1148 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-24HeatPipeCollector), vermogen 1694 [KW], €1152 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Hoogeveen een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.hoogeveen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Nieuweroord aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Nieuweroord!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!