Zonneboiler Klazienaveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Klazienaveen? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt gevormd door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker bekijk jij actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Klazienaveen.

zonneboiler systeem installeren in 7891

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1350.
 • Een doorsnee gezin in Emmen verbruikt 1570 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €65 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7891
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Klazienaveen vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Klazienaveen! Via onze tool check je verrassend eenvoudig een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Emmen. Of probeer de website Qbis.nl waar je een database treft met geschikte installateurs uit jouw provincie. Onderstaand bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na recensies en relevante keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem voorziet in heet water in huis en de centrale verwarming. Deze installatie wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Door dalende prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Klazienaveen. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast is er nog het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er structuren met het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Klazienaveen fluctueren tussen de €2425 en €3000, met installatie. De installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Verderop ontdek jij hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor verschillende voorbeelden de kosten en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €65 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€55
100 liter2€2.925 – €3.075€100
200 liter2€3.300 – €3.850€145
300 liter3€4.450 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-klazienaveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten we naar wie verdere info toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met het energieverbruik kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen een week een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Klazienaveen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is in 2017 verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle types die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €850 tot wel €1575. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Klazienaveen

 • Solar2all (TS20/150/PWM), vermogen 1436 [KW], €976 subsidie.
 • 2-improve energy (150AXHE1wwpro18), vermogen 1648 [KW], €1121 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-30HeatPipeCollector), vermogen 1939 [KW], €1319 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Emmen mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.emmen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Klazienaveen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Klazienaveen!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!