Zonneboiler Emmer-Compascuum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Emmer-Compascuum? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit twee delen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van de zonneboiler-vergelijker check jij veelzijdige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Emmer-Compascuum.

zonneboiler systeem installeren in 7881

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1450.
 • Een gemiddeld huishouden in Emmen gebruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7881
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Emmer-Compascuum vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Emmer-Compascuum! Via deze website vind je moeiteloos een erkende installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Emmen. Of probeer kvinl.nl voor informatie over professionele installateurs uit jouw provincie. Verderop ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na reviews en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In het najaar is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie voorziet in warm tapwater en een warme woning. Deze installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats interessant voor grote woningen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Emmer-Compascuum. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In november 2023 zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De meest recente kosten zonneboiler Emmer-Compascuum fluctueren tussen de €2825 en €4150, met installatie inclusief. Dit product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor verscheide omstandigheden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €85 per 12 maanden (gasprijzen november 2023). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.575€65
100 liter2€2.850 – €3.075€75
200 liter2€3.225 – €3.900€110
300 liter3€4.600 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-emmer-compascuum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten we naar wie de informatie toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Middels deze gegevens kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Emmer-Compascuum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle producten op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €750 tot wel €1875. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Emmer-Compascuum

 • Solar2all (HP60HE/500B/PWM), vermogen 3576 [KW], €2432 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS200+2xCS150), vermogen 1273 [KW], €866 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-24HeatPipeCollector), vermogen 1658 [KW], €1127 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Emmen een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.emmen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Emmer-Compascuum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Emmer-Compascuum!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijv. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!