Zonneboiler 2e Valthermond

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in 2e Valthermond? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina vind je uitgebreide informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in 2e Valthermond.

zonneboiler systeem installeren in 7877

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1450.
 • Een gemiddeld gezin in Borger-Odoorn verbruikt 1860 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7877
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in 2e Valthermond vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in 2e Valthermond! Door middel van onze vergelijker ontdek je zonder problemen een erkende installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Borger-Odoorn. Of ga naar Qbis.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs in de buurt. Bijgaand ontdek je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook reviews en eventuele keurmerken. Onder andere Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter is de werking niet optimaal. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit duurzame product bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Vooral aantrekkelijk voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in 2e Valthermond. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler 2e Valthermond komen gemiddeld uit tussen €2400 en €4400, met monteren & installeren. Het systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor diverse voorbeelden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €145 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€70
100 liter2€2.800 – €3.150€80
200 liter2€3.125 – €3.900€130
300 liter3€4.525 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-2e-valthermond

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze statistieken kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in 2e Valthermond (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €850 tot €1575. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in 2e Valthermond

 • Solar2all (HP60HE/300/PWM), vermogen 3531 [KW], €2401 subsidie.
 • Thermics Energie (Aqua FTH premium 300L-2FTH2,5DH), vermogen 1929 [KW], €1312 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-30HeatPipeCollector), vermogen 1910 [KW], €1299 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Borger-Odoorn een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.borger-odoorn.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte 2e Valthermond aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in 2e Valthermond!

 • De warmtepomp: wint energie middels de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!