Zonneboiler Valthe

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Valthe? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. onze vergelijker bekijk jij veelzijdige info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Valthe.

zonneboiler systeem installeren in 7872

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1400.
 • Een standaard woning in Borger-Odoorn stookt 1860 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7872
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Valthe vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Valthe! Met behulp van deze website vind je eenvoudig een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Borger-Odoorn. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met professionele installateurs uit jouw provincie. Verderop ontdek je enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om reviews en relevante keurmerken. Bekijk eens Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Via het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie is de CV-brander nodig. Met name een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Valthe. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard moet je rekening houden met een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Valthe vinden we terug ergens tussen de €2750 en €3850, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op onze website vind je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor meerdere situatiesde kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €120 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.600€45
100 liter2€2.900 – €3.050€95
200 liter2€3.150 – €3.825€130
300 liter3€4.575 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-valthe

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze info kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn de grootte en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Valthe (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd jaren geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €800 tot €1600. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Valthe

 • Solar2all (HP40/250/PWM), vermogen 2120 [KW], €1442 subsidie.
 • Thermics Energie (Aqua DTH premium 200L-1DTH2,0), vermogen 1162 [KW], €790 subsidie.
 • Thercon (WAH500SA – 2x SCIV20), vermogen 1841 [KW], €1252 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Borger-Odoorn soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.borger-odoorn.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Valthe aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Valthe!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie via de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!