Zonneboiler Zwinderen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Zwinderen? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van deze website bekijk jij actuele informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Zwinderen.

zonneboiler systeem installeren in 7864

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Coevorden stookt 1690 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €90 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7864
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Zwinderen vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Zwinderen! Geholpen door deze website achterhaal je zonder problemen een competente installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Coevorden. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met geschikte installateurs in de buurt. Bijgaand tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op recensies en relevante keurmerken. Denk aan Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie voorziet in jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Deze installatie houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Met name toegepast door grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Door beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zwinderen. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Zwinderen variëren tussen €2525 en €3050, met installatie. Dit product hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt lees je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €55 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€45
100 liter2€2.875 – €3.125€85
200 liter2€3.225 – €3.975€140
300 liter3€4.575 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-zwinderen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de specificaties aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Met deze gegevens kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Je krijgt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Zwinderen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is recent verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle merken die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €875 tot wel €1425. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Zwinderen

 • Solar2all (HP25HE/150/PWM), vermogen 1802 [KW], €1225 subsidie.
 • Spring Solar (HW 400), vermogen 1389 [KW], €945 subsidie.
 • Thercon (WAH500SA – 2x SCIV30), vermogen 2976 [KW], €2024 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Coevorden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.coevorden.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Zwinderen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Zwinderen!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!