Zonneboiler Eeserveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Eeserveen? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl doorzoek je praktische raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Eeserveen.

zonneboiler systeem installeren in 7859

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1150.
 • Een alledaags huishouden in Borger-Odoorn stookt 1860 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7859
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Eeserveen vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Eeserveen! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Borger-Odoorn. Of surf naar de website Qbis.nl voor een schema met vakbekwame installateurs uit de gemeente. Hierna lees je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product wordt gebruikt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij scherpe prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Eeserveen. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder is er nog een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Eeserveen vinden we terug ergens tussen de €2475 en €4400, met installatie. Dit product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website ontdek je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor een variatie aan situatiesde geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €100 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.600€40
100 liter2€2.950 – €3.000€75
200 liter2€3.250 – €3.925€120
300 liter3€4.400 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-eeserveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten we naar wie verdere info verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Middels deze informatie kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Eeserveen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle artikelen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €475 tot €1350. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eeserveen

 • HRsolar (Hrs300/1,6), vermogen 948 [KW], €945 subsidie.
 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 5+ HSK-SLS 800), vermogen 2552 [KW], €1735 subsidie.
 • Thercon (WAH300SA – 2x SCIV20), vermogen 1783 [KW], €1212 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Borger-Odoorn een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.borger-odoorn.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Eeserveen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Eeserveen!

 • De warmtepomp: ontneemt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!