Zonneboiler Wezup

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Wezup? Dankzij het zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product kent twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze tool bekijk je actuele aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Wezup.

zonneboiler systeem installeren in 7852

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een standaard woning in Coevorden verbruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €125 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7852
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Wezup vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Wezup! Door gebruik te maken van deze pagina ontdek je probleemloos een professionele installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Coevorden. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. Verderop achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van de leidingen gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product regelt je watervoorziening en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker toepasbaar op bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Wezup. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Wezup variëren tussen €2625 en €3800, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door het type zonnecollectors, de grootte van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor een variatie aan voorbeelden de kostprijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €95 per jaar (energieprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.625€65
100 liter2€2.750 – €3.100€85
200 liter2€3.200 – €3.825€130
300 liter3€4.525 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-wezup

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het helder naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze info kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Denk aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Wezup (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recentelijk extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle merken die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €975 tot wel €1600. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wezup

 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 800 – 3 ECLIPSE), vermogen 2123 [KW], €1444 subsidie.
 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 3 + WP 350), vermogen 1761 [KW], €1197 subsidie.
 • Thercon (DSW300HS+ – 2x SCO210M4), vermogen 1673 [KW], €1138 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOlevert de gemeente Coevorden mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.coevorden.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Wezup aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Wezup!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!