Zonneboiler Noord-Sleen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Noord-Sleen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Dankzij de zonneboiler-vergelijker lees jij samengestelde details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Noord-Sleen.

zonneboiler systeem installeren in 7846

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1550.
 • Een gemiddeld gezin in Coevorden gebruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit betekent een forse besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7846
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Noord-Sleen vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Noord-Sleen! Door middel van onze website ontdek je eenvoudig een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Coevorden. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een schema met professionele installateurs uit de gemeente. In onderstaande box tref je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product draagt zorg voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Bovenal een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen met een grote vraag naar warm water. Vanwege interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Noord-Sleen. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard plaatsen ze ook een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er systemen met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Noord-Sleen komen gemiddeld uit tussen €2900 en €3550, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De prijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Verderop bekijk jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor velerlei voorbeelden de investering en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €105 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.500€60
100 liter2€2.875 – €3.075€80
200 liter2€3.125 – €3.825€135
300 liter3€4.525 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-noord-sleen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Op basis van het verbruik kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Het betreft de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen een week een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Noord-Sleen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd jaren geleden verder verruimd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €575 tot €1625. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Noord-Sleen

 • PLEION (ECO FRESH – 350 – 2 UNIKO21), vermogen 1295 [KW], €881 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 3 + HSK-SLS 500), vermogen 2507 [KW], €1705 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler TWS2- 500+4xCS150), vermogen 2706 [KW], €1840 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Coevorden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.coevorden.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Noord-Sleen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Noord-Sleen!

 • De warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!