Zonneboiler Sleen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Sleen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref je uitgebreide informatie aangaande een zonneboiler kopen in Sleen.

zonneboiler systeem installeren in 7841

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1450.
 • Een gemiddelde woning in Coevorden gebruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7841
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Sleen vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Sleen! Geholpen door onze vergelijker tref je eenvoudig een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Coevorden. Of benader Qbis.nl voor een database met goede installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf tref jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is geschikt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Het product heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie springt de CV-brander bij. Zeker toepasbaar op grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Sleen. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In oktober 2022 kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Sleen vinden we terug ergens tussen de €2625 en €4050, met installatie. Dit product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor een variatie aan mogelijkheden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €170 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.700€40
100 liter2€2.800 – €3.025€95
200 liter2€3.175 – €3.900€145
300 liter3€4.500 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-sleen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten we naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Op basis van deze informatie kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Denk aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen een paar dagen een complete offerte van een zonneboiler monteur in Sleen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle merken die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €425 tot €1800. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Sleen

 • PLEION (ECO COMPACT HPS PLUS – 500 – 3 KSF26), vermogen 2418 [KW], €1644 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 3 + WP 500), vermogen 2202 [KW], €1497 subsidie.
 • DAXX (2×22 + 500L), vermogen 3361 [KW], €2285 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Coevorden mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.coevorden.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Sleen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Sleen!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!