Zonneboiler Nieuw-Weerdinge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Nieuw-Weerdinge? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze tool check je bruikbare raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Nieuw-Weerdinge.

zonneboiler systeem installeren in 7831

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een alledaags huishouden in Emmen stookt 1570 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €155 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7831
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Nieuw-Weerdinge vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Nieuw-Weerdinge! Via onze website ontdek je probleemloos een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Emmen. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een overzicht met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Hierna vind je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Denk aan Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Via de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product is toepasbaar voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. Vooral eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Nieuw-Weerdinge. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Nieuw-Weerdinge vinden we terug ergens tussen de €2625 en €4500, met montage. Dit duurzame product kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina check je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor een aantal voorbeeldsituaties de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €100 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€40
100 liter2€2.775 – €3.200€90
200 liter2€3.225 – €3.800€140
300 liter3€4.400 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-nieuw-weerdinge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Zo is het helder naar wie de informatie verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze info kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan aantal kamers en de mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Nieuw-Weerdinge (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle artikelen die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €475 tot €1150. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuw-Weerdinge

 • PLEION (ECO COMPACT HPS – 500 – 3 UNIKO21), vermogen 2098 [KW], €1427 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 3 + HSK-SLS 500), vermogen 2539 [KW], €1727 subsidie.
 • DAXX (1×15 + 200L), vermogen 1075 [KW], €731 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Emmen een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.emmen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Nieuw-Weerdinge aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Nieuw-Weerdinge!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!