Zonneboiler Diffelen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Diffelen? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem komt tot stand door twee onderdelen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door deze website doorzoek jij praktische details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Diffelen.

zonneboiler systeem installeren in 7795

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €900.
 • Een gemiddeld gezin in Hardenberg verbruikt 1580 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7795
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Diffelen vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Diffelen! Door middel van onze website tref je simpel en snel een goede installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Hardenberg. Of bezoek Qbis.nl voor informatie over ervaren installateurs in je omgeving. In onderstaande box tref jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Onder andere Solar Keymark, KviNL, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. De installatie behelst een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. In de eerste plaats aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Diffelen. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er systemen met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De geschatte kosten zonneboiler Diffelen schommelen tussen de €2550 en €3300, met installatie. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op deze pagina vind je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor diverse voorbeelden de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €75 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.650€60
100 liter2€2.875 – €3.150€80
200 liter2€3.100 – €4.000€110
300 liter3€4.475 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-diffelen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze gegevens kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt z.s.m. een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Diffelen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €725 tot €1000. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Diffelen

 • PLEION (ECO HPS RAY – 500 – 3 XRAY10), vermogen 2197 [KW], €1494 subsidie.
 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + WP500), vermogen 2671 [KW], €1816 subsidie.
 • Orion Solar (2×24+400ltr hygiene), vermogen 3502 [KW], €2381 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Hardenberg een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.hardenberg.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Diffelen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Diffelen!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!