Zonneboiler Hardenberg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Hardenberg? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker bekijk je bruikbare toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Hardenberg.

zonneboiler systeem installeren in 7771

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2600.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een gemiddeld gezin in Hardenberg verbruikt 1580 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7771
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Hardenberg vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Hardenberg! Dankzij onze website vind je snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Hardenberg. Of check echteinstallateur.nl voor informatie over vakbekwame installateurs uit de gemeente. Bijgaand lees je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook reviews en certificering. Bijvoorbeeld KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie zorgt voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Het product behelst een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval is de CV-brander nodig. Zeker een rendabele oplossing voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Hardenberg. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook heb je een plekje nodig voor het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Hardenberg komen gemiddeld uit tussen €2425 en €3700, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Als je iets verders scrollt check je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verschillende mogelijkheden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €115 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.525€40
100 liter2€2.925 – €3.175€80
200 liter2€3.250 – €3.825€115
300 liter3€4.500 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-hardenberg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de grootte en de mate van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Hardenberg (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €825 tot €1800. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hardenberg

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ SKL 500), vermogen 2375 [KW], €1615 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3533 [KW], €2402 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 3-24 HPC), vermogen 3640 [KW], €2475 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Hardenberg mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.hardenberg.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hardenberg aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Hardenberg!

 • Een warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente