Zonneboiler Collendoorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Collendoorn? Dankzij het zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem kent 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze vergelijker doorzoek je samengestelde adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Collendoorn.

zonneboiler systeem installeren in 7798

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €800.
 • Een gemiddeld gezin in Hardenberg gebruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7798
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Collendoorn vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Collendoorn! Middels de zonneboiler-vergelijker achterhaal je zonder problemen een betrouwbare installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Hardenberg. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met goede installateurs uit jullie streek. Hierna vind jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Collendoorn. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Collendoorn komen gemiddeld uit tussen €2875 en €3650, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door het type zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor enkele scenario’sde totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €105 per jaar (gasprijzen september 2023). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€65
100 liter2€2.800 – €3.025€95
200 liter2€3.275 – €3.950€130
300 liter3€4.500 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-collendoorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze gegevens kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan de inhoud en staat van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. U krijgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Collendoorn (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recentelijk extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle types die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €625 tot wel €1725. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Collendoorn

 • PLEION (ECO COMPACT HPS – 300 – 2 UNIKO21), vermogen 1198 [KW], €815 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 2 + WP 350), vermogen 1971 [KW], €1340 subsidie.
 • Orion Solar (2×24+1000ltr hygiene), vermogen 3597 [KW], €2446 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Hardenberg wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.hardenberg.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Collendoorn aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Collendoorn!

 • Warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!