Zonneboiler Heemserveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Heemserveen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl tref jij praktische gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Heemserveen.

zonneboiler systeem installeren in 7796

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een alledaags huishouden in Hardenberg gebruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €140 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7796
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Heemserveen vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Heemserveen! Middels onze vergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een erkende installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Hardenberg. Of klik door naar Qbis.nl voor een database met eerlijke installateurs uit jouw provincie. Verderop check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit product is geschikt voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Voornamelijk relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Heemserveen. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Heemserveen vinden we terug ergens tussen de €2700 en €4100, met installatie inclusief. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor verschillende voorbeelden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €160 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.600€60
100 liter2€2.925 – €3.000€105
200 liter2€3.200 – €3.950€145
300 liter3€4.425 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-heemserveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten we naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Met het energieverbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Het betreft de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Jij ontvangt snel een complete offerte via een zonneboiler monteur in Heemserveen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot wel €1700. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Heemserveen

 • PLEION (ECO HPS RAY S – 300 – 1 XRAY15), vermogen 872 [KW], €593 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2,86 AL – Paket 2 + SKL 300), vermogen 2258 [KW], €1535 subsidie.
 • Orion Solar (2×24+500ltr hygiene), vermogen 3526 [KW], €2398 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Hardenberg soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.hardenberg.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Heemserveen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Heemserveen!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte via de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!